Ďalšie suroviny
Šalát
Čerstvé šaláty, ale aj cibuľu a rukolu, prípadne ďalšiu listovú zeleninu pre nás spracováva spoločnosť Eisberg. Od jari do jesene pestujú väčšinu šalátov farmári z firmy Winnicka salata.
Počas zimy, keď nie je v strednej Európe na pestovanie zeleniny vhodná klíma, odoberáme šaláty z krajín v príhodných oblastiach, napríklad zo Španielska.
Žemle
Naše žemle sú tradičné kysnuté pečivo podľa pôvodnej americkej receptúry.
Cesto sa pripravuje z pšeničnej múky, vody, kvasníc, rastlinného oleja, soli, zlepšovacieho prípravku a cukru, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou každého kysnutého cesta.
Pridanie oleja zjemňuje cesto a predlžuje čerstvosť. Cukor, okrem toho, že pomáha kysnutiu, spôsobuje karamelizáciu pečiva v toasteri. Tá zaručí, že sa žemle nerozmočia omáčkou alebo šťavou z mäsa.
Žemle putujú do reštaurácií zmrazené, čo garantuje perfektný stav pred ich použitím. Na mieste pozvoľna rozmrznú. Pred kompletizáciou burgeru ich opečieme v toasteri.
Olej
Používame iba zmes repkového a slnečnicového oleja od firmy Walter Rau s obsahom transnenasýtených mastných kyselín pod 2 %, čo je minimum, ktoré možno pri jeho výrobe dosiahnuť.
Olej vo fritézach pravidelne kontrolujeme. Máme k tomu zariadenie, ktoré zmeria obsah nežiaducich látok. Vo chvíli, keď olej nespĺňa naše prísne nároky, vymeníme ho.
Hranolky a ostatné produkty, ako napríklad Chicken McNuggets™, samozrejme, fritujeme v oddelených fritézach s individuálnym nastavením času a teploty. Predchádzame tým nielen miešaniu chutí a pachov, ale aj kontaminácii alergénmi.